2022. szeptember 7.

A Petőfi Emlékév szeptember 6-án vette kezdetét Sopronban. A városban számos emlékhely, szobor és tábla hirdeti, hogy Petrovics Sándor itt töltötte katonaéveit; illetve neves költőnk nevét viseli az egyik legnagyobb általános iskola, a város színháza és az egyik belvárosi köztér is. A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. már tavasszal csatlakozott az országos Petőfi Klub hálózathoz, vállalva, hogy az emlékévben számos eseményt kezdeményez és szervez a bicentenárium tiszteletére.

Az évforduló kapcsán a Liszt Ferenc Kulturális Központ mellett egy őrbódét avattak, melynek oldalában az egész emlékév során Petőfi alkotásai olvashatók a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium diákjai jóvoltából. Az őrbódé elkészítésében a Soproni SZC Handler Nándor Technikum festőtanulói segítettek, akik az építmény sárga-fekete festését valósították meg.

Az utcai megnyitón az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium diákzenekara, a 8. óra zenélt. Tanulóink megzenésített versekkel készültek a programra. A Költő visszatér és A virágnak megtiltani nem lehet című dalt Molnár Fanni és a 8. óra zenekar hangszerelte.

Szeptember 25-én A „KultPetőfi” rendezvényen iskolánk diákjai bemutatóval várják az érdeklődőket, ahol egy tábori kórházban játékosan mutatják be az ápolók mindennapjait.

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!